Triatlet Kaisa Sali: Varm- og koldvandsterapi stimulerer, afslapper og hjælper på restitutionen 06.09.2018 —

Jeg har brugt en række forskellige varme og kulde behandlinger, lige siden jeg begyndte at dyrke sport. Fra min barndom med fodbold, husker jeg for eksempel et stærkt duftende liniment opvarmede musklerne og hvor meget et koldt omslag lavet af min mor, hjalp på endnu en forvredet ankel.

I dag burger jeg både varme og kulde behandlinger flere gange om ugen. Jeg bruger specielt kuldebehandlinger efter hårde træningspas eller hvis jeg har en mindre skade. Kulde sænker kropstemperaturen, reducerer inflammation og hjælper på bløde vævsskader. Varmebehandlinger hjælper med, at få stive muskler til at slappe af. Der er heller ikke en bedre kur mod ondt i ryggen – kendt som hekseskud – end en varmebehandling.   

Skiftende varm- og kold behandling er perfekt til, at stimulerer kredsløbssystemet og stofskiftet. Først og fremmest bruger jeg skiftende temperaturer til, at fremskynde restitutionen mellem træningspas. Jeg har også fundet ud af, at varme og kulde behandlinger afhjælper hævede fødder efter for eksempel en lang rejsedag eller hvis jeg har stået op længe. Mange bruger varme og kulde behandlinger til, at stimulere kroppen om morgenen, men for mig har behandlingen den bedste effekt om aftenen, når jeg har brug for at slappe af eller skal falde i søvn efter en hård dag.

Især når man er ude at rejse, kræver det lidt fantasi at kunne lave en varme og kulde behandling. Jeg har brugt mange forskellige ting for, at få kulde: sne, bjergkilder og frosne grøntsager. Som varmekilde, er den mest interessante jeg er stødt på et superstærkt liniment, som jeg købte i Polen. Jeg smurte et godt lag på min ømme ryg inden en lang konkurrence og som resultat endte jeg med en slem solskoldning, så et år efter kunne man stadig se hvor min konkurrencedragt havde siddet.

Da jeg er virkelig glad for varme og kulde behandlinger, er jeg virkelig glad for Oras Esteta Wellfit bruseren. Brusersystemet er udstyret med tre programmer, der skifter mellem varmt og koldt vand, har forskellige intervaller og længder alt efter hvilket formål det skal tjene. Et af programmerne hjælper med, at reducere muskelsmerter og fremskynder restitutionen efter træning, et andet afslapper krop og sind og det tredje aktiverer hele kroppen og øger blodcirkulationen. Med den smarte Oras App får du flere programmer at vælge i mellem eller du kan lave dit eget. Personligt kan jeg godt lide, at have lidt længere intervaller med koldt vand end hvad basis programmerne er sat op med.

-Kaisa Sali

Forkæl din krop og sjæl med Oras Esteta Wellfit

Med Oras Esteta Wellfit kan du bringe wellness ind på dit private badeværelse, så du nemt kan lade op, restituerer og slappe af – lige som det passer dig. Se billederne og bliv inspireret!

Oras Esteta Wellfit - Den ultimative design- og wellnessoplevelse i badeværelset

Til efteråret lancerer Oras, førende producent af elektroniske vandhaner i Europa, et nyt, unikt badesystem til hjemmebrug. Ud over et moderne og elegant design, byder Oras Esteta Wellfit også på...